Copyright 2018 - SVENSKA RIVIERAKLUBBEN - Villa Ingeborg - 40 av. de Verdun - 06800 Cagnes-sur-Mer - France - +33 4 92 13 15 34 - info@rivieraklubben.com

Aktiviteter för alla

Franskundervisning, föredrag, konserter, vandringar, after-work, filmvisningar, boule, bridge, tennis, golf, konstutställningar, kulturevenemang och mycket annat

Störst i Frankrike

rn 125px

Nyss fyllda 40 år med över 3 000 medlemmar. Ett unikt socialt nätverk, brett utbud av aktiviteter, förmånliga försäkringar och den enda svenska tidningen i Frankrike, Rivieranytt.

Hjälp med det praktiska

Kansli med flerspråkig personal. Råd och vägledning om in- och utflyttning, pass, bilregistrering, nytt körkort, blanketter och andra klurigheter i svenskfransk administration.

Frankrike är nummer ett

Allt tyder på att världens överlägset mest besökta turistland är Frankrike. Det visar statistik från Global Tourism Economy Forum. Exakta uppgifter kommer att presenteras under våren. Förra året tog Frankrike emot 85 miljoner turister. Turismen i världen ökade under 2017 med 7 procent. Den största ökningen sedan 2010. Nice-Matin och Le Figaro 15/01/18

 

Den franska tillväxten ökar

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire beräknar att den franska tillväxten för 2017 kommer att ligga på 2,0 procent, 0,3 procent högre än vad som regeringen förutspådde. Le Point 15/01/18     

 

Protester mot Marineland 

Marine Gaglio, boende i Nice, har starta en protestlista på nätet. Hon vill att delfinariet på Marineland, strax utanför Antibes, omedelbart ska stängas. Under 48 timmar skrev 40 000 personer på namninsamlingen. Marine anser inte att djuren utsätts för vanvård men hon tycker att delfinerna inte ska behöva bo i bassänger. Dessutom  hävdar hon att späckhuggarna har för litet utrymme. Uppenbarligen är det många som håller med henne. France 3 régions Provence-Alpes-Côte d'Azur 12/01/18

 

Information om levnadsintyg

På konsulatets hemsida finns information om levnadsintyg till Pensionsmyndigheten. En nyhet i år är att du som har svenskt Bank-ID eller Mobilt Bank-ID kan logga in på Pensionsmyndighetens web tjänst och under rubriken "Mina sidor" komplettera uppgifterna där och elektroniskt underteckna ditt levnadsintyg.

Läs mer genom att klicka på länken här.

 

Yogamåndag på Villa Ingeborg!

Kl 10.00 Yoga och Pilates för Mammor (och pappor) och ni som vill komma
i form igen (efter graviditeten och inte har tränat på länge)

kl. 15.00 Yoga +55 (försiktiga och mjuka yogarörelser med fokus på
hållning, andning, balans och förlängning)

kl. 17.00 Mjuk yoga med Traditionell Hatha yoga-inriktning plus
meditation. (Yoga som ger dig hälsosamma effekter)

Kom i bekväma kläder och ta med din egen yoga-matta.

Mer info och anmälan via aktivitetsagendan. (Start 5 februari)

Välkomna!

 

Svensk film på bio i Montauroux

Filmföreningen Ciné Paradis visar den svenska filmen Elvira Madigan (regi Bo Widerberg) på originalspråk den 17e januari klockan 18:30 på Maison pour tous i Montauroux. Vin och buffé serveras.

Adress: Maison Pour Tous, Rond Point du 8 Mai, 83440 Montauroux.

Välkomna!

 

Save the Date! Inflyttardag 2018

Den 20 april 2018 samlar Rivieraklubben och Svenska Kyrkan i Södra Frankrike & Monaco all tänkbar svensk-fransk expertis för en heldag kring in- och utflyttning, etablering och boende i Frankrike. Jurister, banker och försäkringsbolag, ekonomer, mäklare, bygg- och flyttfirmor, vårdföretag, organisationer och klubbar deltar och informerar om sina tjänster.

Läs mer på konsulatets hemsida: http://www.consulat-suede.fr/artiklar/657/inflyttardag-2018/#las-mer

 

Planerar era studenter att arbeta eller studera vidare inom musik eller konst i Frankrike?

Sonia & Gustav Forssius Stiftelse lämnar bidrag till svenska medborgare för utbildning och verksamhet i Frankrike, med företrädesvis musikalisk eller konstnärlig inriktning. Stiftelsen grundades 1963 och har genom åren delat ut över 100 stipendier.

För vidare information ta gärna kontakt med:

Ansökningar: Annastina Malm
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Övriga frågor: Cecilia Forssius
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Deadline för ansökningar: 31 mars 2018
Mer information på hemsidan http://www.forssiusstiftelse.com och affischen här.

 

Nya flyglinjer från Toulon/Hyères till Paris Charles de Gaulle och Köpenhamn

Air France öppnar nästa år en ny linje mellan Toulon/Hyères och Paris Charles de Gaulle, detta meddelades på en presskonferens på fredagsmorgonen på flygplatsen i Hyères. Det blir från mars två dagliga flyg mellan de båda flygplatserna. Tidigare i veckan meddelade SAS att de upprättar en ny linje mellan Toulon/Hyères och Köpenhamn från lördagen den 21 april nästa år. Lördagsflyget fortsätter fram till slutet av oktober medan det under juli och augusti även blir flyg måndagar och onsdagar.

- Nu blir det möjligt att resa och checka in bagage på flygplatsen i Hyères och sedan hämta ut det på flygplatser över hela världen efter byte i Köpenhamn eller Paris CDG, säger vår medlem Nils Ingvar Lundin. Han bor i Hyères och är engagerad i kommunens turistorganisation.

En förklaring till att det nu blir tätare flygförbindelser är den ökade satsningen på turism genom bildandet av TPM, Toulon – Provence – Méditerranée, där 12 kommuner i områdena från väster om Toulon till öster om Hyères har ett nära samarbete. En annan förklaring är att driften av flygplatsen för två sedan togs över av Vinci, som är världens femte största flyplatsoperatör. Tidigare var det de lokala handelskamrarna som hade ansvaret.

På konsulatets hemsida kan du läsa mer om vad man bör tänka på och hur man ska agera vid ev. brand:

http://www.consulat-suede.fr/artiklar/640/skogsbrander-i-le-var-och-alpes-maritimes/