Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2612 Teaterdags - Sufflören
Fredag 15 Mars 2019  18:00 - 19:30
Antal anmälningar: 107
Kapacitet: 150


Andreas T Olsson.png

OBS Nytt datum fredag 15 mars kl. 18.00!

Andreas T Olsson har kallats Gösta Ekmans kronprins och han har nått en stor publik med sin egen monolog Sufflören. Sufflören blev Andreas T Olssons stora genombrott och Johan Hilton skrev i Dagens Nyheter att ”En stjärna har fötts på Dramaten”, medan Ylva Lagercrantz skrev i Svenska Dagbladet: ”Om inte Andreas T Olsson blir en av våra mest sedda skådespelare och dramatiker framöver så är jag beredd att äta upp min gamla ljusgröna garderobiärutstyrsel, modell 1992 – med Dramatenemblem och allt. För det här är en genial teaterviskning som hörs ända till sista raden”.

Tack till Crédit Agricole som sponsrar kvällens föreställning.

Credit Agricole 

Beskrivning

Sufflören har funnits på Dramatens repertoar i flera år vid det här laget. Men Olsson har också synts i många andra uppsättningar på Nationalscenen. Andreas T Olsson är skådespelare, född 1979 i Uddevalla, utbildad först till ämneslärare i svenska och historia vid Göteborgs Universitet och sedan på Teaterhögskolan i Stockholm 2010 – 2013. Han har också varit krönikör i Göteborgsposten och Bohuslänningen och han har gjort humorprogram i P4.

Han blev efter sin examen fast anställd på Dramaten där han bland annat medverkat i Tjechovs Tre systrar, Amadeus och Figaros bröllop i regi av Tobias Theorell. Den här våren har han kunnat ses i Ibsens Frun från havet i regi av Sofia Jupither, i den egna revyn Improvisation på slottet samt monologen Sufflören – vilken han ursprungligen skrev och framförde redan under utbildningen, som sitt examensprojekt. Den togs sedan till Dramaten med Gösta Ekman som regiöga – eller vän i salongen som de valde att kalla det.
http://artistgruppen.se/clients/andreas-t-olsson/

Pris 35 € för medlemmar och 40 € för icke medlemmar.
Obs ingen avbokning.

Plats

 
Théatre Alexandre III
19 Boulevard Alexandre III,  
Cannes, 06400
France.

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Anmälan är nu stängd