Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2636 - Vandring - Chemin de Paradis
Tisdag 25 Maj 2021  10:00 - 15:00
Antal anmälningar: 0
Kapacitet: 9


5 gourdon-vue-generale.jpg

Viveka Feimanis leder dagens vandring på mulåsnestigen mellan le Bar-sur-Loup och Gourdon. Det finns en anledning till namnet Paradisstigen - och för att komma till Paradiset krävs naturligtvis att man anstränger sig. En spännande vandring till byn Gourdon som är ett lysande exempel på village perché.

Vandringen är klassad som medelsvår där vi går ca 6,5 km med en höjdskillnad 420 m och den tar ca 3,5 timmar. 

Beskrivning

Start: Bar-Sur-Loup, mot Centre Village, efter 500 m tag av mot kyrkogården cimitière och parkera utanför muren där Viveka möter upp kl. 10.00.

Vi startar vid kyrkogården i Bar-Sur-Loup på en asfalterad väg, Route de Bessurance. Vid Chapelle Saint Claude börjar en brantare del som efter 500 m övergår i en bredare stig. Här börjar en behaglig del av turen i 1,5 km. Vandringens utmaning blir en 1 km lång stigning och 350 höjdmeter. Stigen är dock stenbelagd och försedd med trappsteg. Den går under en stor klippa och zickzackar sedan uppför bergssidan. Högt upp skymtar husen närmast branten i Gourdon.

Vandringen kräver stadiga skor så vandringskängor rekommenderas. Eftersom inga restauranger är öppna så tar var och en med sig picknick och ordentligt att dricka.

Vid frågor kan Viveka nås på tel +33 6 6742 8678 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée pédestre (FFRP), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra. Intyget lämnas till vandringsledaren, och kan printas ut via denna länk.

Mer information om vandringslicens med försäkring, som kan tecknas direkt via klubben, finns på hemsidan under Skräddarsy din försäkring/Vandrings- och friluftslicens.

Pris 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlemmar.

Sista dag för avbokning är 21 maj.

- Om du vid avbokning väljer att ”spara gjorda betalningar på ditt medlemskonto” utgår ingen administrationsavgift och du får beloppet innestående på ditt medlemskonto för betalning av framtida aktiviteter.
- Under Mina Sidor – Mina betalningar kan du se ditt aktuella saldo för medlemskontot.
- Kontakta gärna kansliet om du istället vill ha återbetalning. Obs att det då tillkommer en avgift på 3 €.

Plats

 
Bar sur Loup
 
bar sur loup, 06

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.