Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2664 Temalunch på Villa Ingeborg - De som vågade
Torsdag 21 Oktober 2021  11:00 - 14:00
Antal anmälningar: 29
Kapacitet: 30


De som vågade Britt Ståhlberg Nore.png

Britt Ståhlberg Norée presenterar sin bok De som vågade, om franska motståndsrörelsen under ockupationen 1940-1944. 

Under den allt brutalare tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget gjorde många fransmän motstånd. En av de främsta av dessa orädda och självuppoffrande hjältar var Jean Moulin, gripen, torterad till döds, men utan att yppa några namn eller hemligheter.Vad var det som gjorde att just vissa människor aldrig tvekade att engagera sig i motståndsrörelsen, trots att de riskerade både sitt eget och sina familjers liv?

Föredraget hålls på Villa Ingeborg med efterföljande lunch. Föredraget hålls även på Domaine Rabiega i Var den 20 oktober.

Beskrivning

Pris (inklusive lunch): 35 € medlemmar, 40 € icke medlemmar.

Britt Ståhlberg Norée är svensk journalist, sedan många år bosatt i Paris. Hon arbetade tidigare som korrespondent för Dagens Industri. I sitt omfattande arbete med De som vågade letade hon upp män och kvinnor som själva varit aktiva i den franska motståndsrörelsen. Därmed blir bokens berättelser konkreta och ett komplement till de mer konventionella skildringarna från andra världskriget.

Vid arrangemang på Villa Ingeborg ber vi att du visar upp Pass sanitaire (vaccinationsbevis, negativt PCR- eller antigentest) i enlighet med gällande regler och rekommendationer med avseende på Covid-19. Munskydd rekommenderas inomhus.

Plats

 
Villa Ingeborg
40 avenue Verdun,  
Cagnes sur Mer, 06800
 Telefon: 04 92 13 15 34

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Anmälan är nu stängd