Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2681 Filmklubben - Colette
Torsdag 04 November 2021  17:00 - 20:00
Antal anmälningar: 0
Kapacitet: 20


Colette.jpg

Ett drama om den franska novellförfattaren Sidonie Gabrielle Colette som utspelas i Paris i slutet av 1800-talet. Colette gifter sig med Willy, en litterär entreprenör som använder flera spökskrivare för sina artiklar. Även Colette börjar skriva för Willy och reportagen sammanställs till en bok som blir en storsäljare. 

Filmen Colette var Oscarsnominerad 2018. Huvudroll: Keira Knightley.

Vi börjar med lite mingel och ett glas vin kl 17:00 och sedan startar filmen kl. 17.30. Efteråt träffas de som vill för diskussion och en lättare måltid.

Värdar: Christina och Jan Ternebrink

Beskrivning

Pris 10 € för medlemmar och 15 € för icke medlemmar.

Colette är ett drama om en fransk novelförfattare som utspelas i Paris i slutet av 1800-talet. Hon inleder ett förhållande med Willy som tar henne till Paris som sin hustru. Willy beskriver sig själv som en litterär entreprenör och anställer ett flertal ”spökskrivare” för att skriva artiklar. Efter att Colette avslöjar att Willy har en affär med en prostituerad, separerar de. Tidigare har Colette berättat om sin uppväxt som skolflicka. Då Willy upptäcker att intäkterna för de olika artiklarna inte täcker hans utgifter ber han Colette komma tillbaka och skriva några artiklar från skoltiden för att dryga ut kassan. Artiklarna sammanställs till en bok, Claudine à l'école, som blir en bestseller. Willy kommer överens med sin förläggare att göra en uppföljare. Han tar med Colette till deras sommarhus och låser in henne för att skriva Claudine à Paris, som också blir en succé. Det blir så småningom en tredje bok Claudine en ménage.

Efter filmen blir det diskussion över en enklare måltid, för de som vill stanna kvar.
Maten kostar 10 € per person och bokas och betalas vid bokningen.

Sista dag för avbokning är 2 november.
- Om du vid avbokning väljer att ”spara gjorda betalningar på ditt medlemskonto” utgår ingen administrationsavgift och du får beloppet innestående på ditt medlemskonto för betalning av framtida aktiviteter.
- Under Mina Sidor – Mina betalningar kan du se ditt aktuella saldo för medlemskontot.
- Kontakta gärna kansliet om du istället vill ha återbetalning. Obs att det då tillkommer en avgift på 3 €.

Plats

 
Villa Ingeborg
40 avenue Verdun,  
Cagnes sur Mer, 06800
 Telefon: 04 92 13 15 34

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.