Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

Boules Carrées - svenskt mästerskap i Fyrkantsboule
Lördag 08 Oktober 2022  10:00 - 14:00
Antal anmälningar: 33
Kapacitet: 60


Boules carrées.png

Cercle des Amis i Cagnes-sur-Mer bjuder in svenskarna till Championat du Boules Carrés, "Fyrkantsboule". Spelet äger rum på de sluttande gatorna i Haut de Cagnes. Med i princip samma regler som för pétanque, tävlar man i tremanna lag och spelar varannan gång uppför och varannan gång nerför. Folkligt, festligt och väldigt lokalt. 

Sveriges konsul i Nice Johan WRETMAN, och borgmästaren i Cagnes-sur-Mer Louis NÈGRE, deltar vid eftermiddagens prisutdelning. 

Beskrivning

Detta är en tävling för svenskar mot svenskar. Alla är välkomna och alla har samma möjligheter, ingen har tidigare erfarenhet av spelet. Anmälan sker i tremannalag. Om ni inte kan bilda fulla lag – anmäl ändå, så försöker vi ordna lagsammansättning.

Och om du inte vill bli svensk mästare i Fyrkantsboule - kom och heja på!

Klossar att träna och tävla med finns att tillgå. Kontakta Buster Hultman, som också kan ge mer information. 

Ingen startavgift utgår. Cercle des Amis, som har arrangerat denna sport i över 40 år, bjuder på arrangemanget i syfte att bidra till integrering av svenskarna på kusten i det franska samhället. Cercle des Amis är Cagnes sur Mers äldsta förening och den bildades 1873 av hemvändande franska soldater.

Tävlingen äger rum vid korsningen La Bourgade/Rue Hippolyte Guis och startar kl 10.00. Uppehåll för lunch cirka kl. 12.00–14.00. 

Spelet sker i huvudsak efter vanliga pétanque-regler med fyrkantsklossar på de sluttande gatorna i Haut de Cagnes. Parkering bör ske nere i staden, varifrån gratisbuss går till Haut de Cagnes.

Kontaktpersoner:

  • Buster Hultman, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Lennart Adler, Svenska Kyrkan i Södra Frankrike och Monaco, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 06 30 68 94 83.
  • Per Olof Almqvist, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 06 75 89 60 32

Plats

 
Fyrkantsboule
La Bourgade,  
Cagnes sur Mer, 06800

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Anmälan är nu stängd