Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2662 Vandring till Sommet de Calern - Caussol
Onsdag 05 Oktober 2022  10:30 - 15:30
Antal anmälningar:


foto Calern 2.jpg

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en lätt vandring från CERGA Observatoriet uppe på Calern och vandra upp till toppen på platån, Sommet de Calern. Öppet landskap ovan trädgräns med milsvid utsikt mot berg och kust. Vi vandrar 8 km och med en stigning totalt på 200 meter

Beskrivning

Calern är en öppen fjällplatå och vi vandrar i ett öppet landskap ovan trädgräns med milsvid utsikt mot berg och kust. Vi vandrar 8 km och med en stigning totalt på 200 meter. Berget är genomborrat och har många grottor och slukhål. Inga branta passager men knaggligt och stenigt så vandringskängor och stavar rekommenderas. 

Mötesplats: Vi träffas kl 10.30 på parkeringen vid CERGA Observatoriet uppe på Plateau de Calern, Caussol.

På vägen passerar vi det stora Schmidt teleskopet, vi gör eventuellt en liten avstickare till grottkapellet. Men framförallt beundrar vi utsikten och njuter av luft och terräng. Om det är vindstilla rastar vi med vår pick-nick på toppen men troligen finner vi bekvämare sittstenar när vi vänt och börjat vandringen ner igen.

Relativt lätt vandring med måttliga höjdskillnader, vandringsskor och stavar rekommenderas.

Oberoende antal kommer vi att vandra men vid regn ställer vi in. Hundar är välkomna.

Obs! Ta med ryggsäck med vatten, mat och extra kläder då vädret kan växla snabbt. Solkräm och skydd för huvud, nacke och axlar. 

Vandringslicens & "prova på" tillfälle

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée pédestre (FFRandonnée), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra.Det går även att teckna endagslicens utan läkarintyg. Mer information om licens och provapåintyg hittar du via hemsidan under Försäkringar/Vandrings- och friluftslicens.

Pris 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlemmar.

Max: 15 deltagare.

Sista dag för bokning/avbokning: 3 oktober.

Kontakt: Margit Davidsson tel. 06 02 26 78 79 eller +46 7 08 45 65 16, mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Plats

 
Observatoire CERGA
 
Caussol,

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Du måste vara inloggad för att kunna boka