Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2690 Vandring Courmes - Plateau de Saint-Barnabé
Onsdag 12 Oktober 2022  10:30 - 15:00
Antal anmälningar:


bild Margit Courmes.jpg

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en medelsvår vandring som startar i den pittoreska lilla byn Courmes vid Loupdalens inre sluttning. Vi startar i byn och tar oss successivt upp en stigning om totalt cirka 350 meter och når Plateau de St Barnabé. Underlaget är blandat såsom gräsfält, skogsstigar och rullsten. Totalt går vi en runda om drygt 7 km.

Vi träffas kl 10.30 på den stora parkeringen vid infarten till byn.

Beskrivning

Kontakt: Margit Davidsson tel. 06 02 26 78 79 eller +46 7 08 45 65 16 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en vacker vandring som startar i den pittoreska lilla byn Courmes som ligger vid vägs ände vid Loupdalens inre sluttning. En medelsvår vandring som startar i byn har en stigning om totalt cirka 350 meter och är drygt 7 km lång. På Plateau de St Barnabé tar vi vår rast. Vi går en stund på platån innan vi tar oss tillbaka till byn via en ganska brant slingrande stig som avslutas i byns andra ända. Underlaget är blandat med en hel del rullsten. Vandringsskor och stavar rekommenderas.

Oberoende antal kommer vi att vandra men vid regn ställer vi in. Hundar är inte tillåtna på denna vandring.

Obs! Ta med ryggsäck med vatten, mat och  extra kläder då vädret kan växla snabbt. Det är viktigt att ha lager på lager att ta av när vi vandrar uppåt och ta på när man rastar och vandrar nerför.

Vandringslicens & "prova på" tillfälle

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée pédestre (FFRandonnée), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra.Det går även att teckna endagslicens utan läkarintyg. Mer information om licens och provapåintyg hittar du via hemsidan under Försäkringar/Vandrings- och friluftslicens.

Pris 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlemmar.

Max: 15 deltagare.

Sista dag för anmälan/avbokning: 10 oktober

- Om du vid avbokning väljer att ”spara gjorda betalningar på ditt medlemskonto” utgår ingen administrationsavgift och du får beloppet innestående på ditt medlemskonto för betalning av framtida aktiviteter.
- Under Mina Sidor – Mina betalningar kan du se ditt aktuella saldo för medlemskontot.
- Kontakta gärna kansliet om du istället vill ha återbetalning. Obs att det då tillkommer en avgift på 3 €.

Plats

 
Courmes (Copy)
 
Courmes, 06
France.

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Du måste vara inloggad för att kunna boka