Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2691 Vandring till Le Haut Montet
Onsdag 26 Oktober 2022  10:00 - 15:00
Antal anmälningar:


Golfbollen.jpg

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en vandring från platån i Caussols, Chemin des Claps, till toppen av Haut Montet och amatörobservatoriet inklusive civilflygets radar - Observatoriet/Bollen. En lätt vandring om totalt 6.5 km och en stigning på ca 250 meter.

Vi träffas kl 10 i Pré-de-Lac/Chateauneuf Grasse på parkering utefter Chemin de l'Hubac vid hotel Campanile för att gemensamt åka till startplatsen, en parkering nästan framme på Caussols platån.

Beskrivning

Kontakt: Margit Davidsson tel. 06 02 26 78 79 eller 07 08 45 65 16 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På vägen upp passerar vi glidflygarnas startpunkt som ger oss en fin överblick över kusten nedanför oss. På toppen, 1375 meters höjd, ligger amatörobservatoriet inklusive civilflygets radar. Observatoriet/Bollen är väl synlig från stora delar av kusten. Vi beundrar utsikten och finner en vindskyddad plats för vår rast. Efter vår picnic tar vi den betongbelagda vägen tillbaka till parkeringen.
Vi går totalt 6,5 km med en stigning på ca 250 meter. Vandringen upp går på stenig och slingrande stigar, nedvägen är en ”motorväg” av betong. Relativt lätt vandring med måttliga höjdskillnader, vandringsskor och stavar rekommenderas. Kopplad hund tillåten.
Oberoende antal kommer vi att vandra men vid regn ställer vi in. (Om det är mycket vind byter vi vandring och går i Bois de Gourdon; tur och retur Gourdon, 10.5 km på brandvägar.)
Obs! Ta med ryggsäck med vatten, mat och extra kläder då vädret kan växla snabbt. Vid regn ställs vandringen in.

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée pédestre (FFRP), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra. Intyget lämnas till vandringsledaren, och kan printas ut via denna länk.Mer information om vandringslicens med försäkring, som kan tecknas direkt via klubben, finns på hemsidan under Skräddarsy din försäkring/Vandrings- och friluftslicens.


Pris 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlemmar.

Max antal deltagare: 15

Sista dag för anmälan/avbokning är 24 oktober.

- Om du vid avbokning väljer att ”spara gjorda betalningar på ditt medlemskonto” utgår ingen administrationsavgift och du får beloppet innestående på ditt medlemskonto för betalning av framtida aktiviteter.
- Under Mina Sidor – Mina betalningar kan du se ditt aktuella saldo för medlemskontot.
- Kontakta gärna kansliet om du istället vill ha återbetalning. Obs att det då tillkommer en avgift på 3 €.

Plats

 
Parkering vid Hotel Campanille - Châteauneuf
44 Chemin du Cabanon, ,  
Châteauneuf-Grasse, 06740
France.

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Du måste vara inloggad för att kunna boka