Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

Daglig vy

Lördag, 08 Oktober 2022
15sep

2663 Inspelat Webbmöte för dig som vill hyra ut din franska bostad
Torsdag 15 September 2022  00:00 - 23:59

istockphoto-a louer.jpg

Uthyrning i Frankrike – goda inkomster eller dryga böter?

Uthyrning av din bostad kan ge goda inkomster, men mycket har förändrats på senare tid. Rivieraklubben har många medlemmar som intresserar sig för detta. Anna och Rickard Linderoth går igenom de viktigaste frågorna att ha koll på samt svarar på frågor. Det går att undvika problem och ha riktigt goda inkomster!

Här kan du anmäla dig och betala för att ta del av materialet som presenterades vid mötet som hölls den 15 juni:

  1. Inspelning av mötet
  2. Power point presentation
  3. Svar på de frågor som ställdes under mötet

Efter anmälan och betalning, vänligen skicka ett mail till info@rivieraklubben.com så mailar vi dig länk till inspelning och övriga dokument. När kansliet har semesterstängt kan detta ta några dagar, då vi inte läser mailen varje dag.

Plats: På webben  Antal platser: 100  Antal anmälda: 32   Kategori: Riviera Privatekonomi

15sep

2670 Inspelat webbmöte - Hur kan man låna på sin bostad i Frankrike - och vilka villkor kan man få?
Torsdag 15 September 2022  00:00 - 23:59

Skärmbild (700).png

Många har frågor om hur man kan låna på sin bostad i Frankrike. Det kan handla om finansiering vid köp, men också om att förbättra skattesituationen eller som ett led i arvsplaneringen. Andra medlemmar har frågat om möjligheten att byta långivare eller hur man lånar till renovering av sin bostad. Det finns en rad olika möjligheter men också hinder att tänka på. Om du vill ta lån från Sverige, Luxembourg eller Frankrike är det stora skillnader på villkoren. Anna och Rickard Linderoth reder ut begreppen och svarar på frågor.

Rivieraklubben har många medlemmar som intresserar sig för detta och mötet är öppet även för dem som ännu inte är medlemmar i Rivieraklubben.

Här kan du anmäla dig och betala för att ta del av materialet som presenterades vid mötet som hölls den 30 augusti:

  1. Inspelning av mötet
  2. Power point presentation

Efter anmälan och betalning, vänligen skicka ett mail till info@rivieraklubben.com så mailar vi dig länk till inspelning och övriga dokument. 

 

Plats: På webben  Antal platser: 100  Antal anmälda: 7   Kategori: Riviera Privatekonomi

10:00 

Boules Carrées - svenskt mästerskap i Fyrkantsboule
Lördag 08 Oktober 2022  10:00 - 14:00

Boules carrées.png

Cercle des Amis i Cagnes-sur-Mer bjuder in svenskarna till Championat du Boules Carrés, "Fyrkantsboule". Spelet äger rum på de sluttande gatorna i Haut de Cagnes. Med i princip samma regler som för pétanque, tävlar man i tremanna lag och spelar varannan gång uppför och varannan gång nerför. Folkligt, festligt och väldigt lokalt. 

Sveriges konsul i Nice Johan WRETMAN, och borgmästaren i Cagnes-sur-Mer Louis NÈGRE, deltar vid eftermiddagens prisutdelning. 

Plats: Fyrkantsboule  Antal platser: 60  Antal anmälda: 33   Kategori: Boule

14:00 

Träff med Rivieraklubben i Languedoc
Lördag 08 Oktober 2022  14:00 - 18:00

Brescou gården.jpg

Rivieraklubben har nöjet att arrangera en svenskträff med bland annat ambassadör Håkan Åkesson hos Arne Wennberg på vingården Domaine de Brescou i kommunen Alignan du Vent. Det blir information som är speciellt framtagen för svenskar i Frankrike följt av vinprovning. Tack vare att dagen sponsras av Handelsbanken serveras det rikligt med lokala tilltugg till vinet. Efterår blir det tid för mingel. 

På söndagen samma helg finns möjlighet att besöka höstens antikmarknad i Pézenas och fem av områdets svenska konstnärer. Läs mer om dem lite längre ner under Beskrivning.

Medlemmar och ännu-icke-medlemmar är alla välkomna, speciellt svensktalande i och runt Languedoc bjuds in till en lördagseftermiddag med varierat program, vin och mat:

Arne Wennberg och Eva Näslund hälsar välkommen.
Sveriges ambassadör i Paris, Håkan Åkesson, talar om aktuella angelägenheter och om svenskt företagande i Frankrike.

  • Presentation av klubbens serviceutbud för alla svenskar i Frankrike, bland annat hjälp med fransk administration och att hitta rätt försäkring.
  • Lars Näslund, som skriver bloggen Franska fönster, sammanfattar de viktigaste skillnaderna i våra samhällen. Det som alla bör känna till.
  • Yvonne Tenninge från La Belle Vue i Neffiés presenterar antikmarknaden i Pézenas. Vad är värt att leta efter och vad ska vi speciellt tänka på?
  • Dagens sponsor Handelsbanken presenterar sitt utbud för svenskar i Frankrike.
  • Slutligen berättar gårdens vinmakare Lars Torstenson om vinerna från Brescou, det blir provsmakning, tilltugg och mingel tillsammans med dagens sponsorer.

Det är helt kostnadsfritt att vara med men vi behöver veta hur många vi blir.
Mer information och detaljer sänds till alla som anmäler sig.

Under söndagen har fem av områdets svenska konstnärer öppet hus kl. 13.00-17.00. Läs mer under Beskrivning.

Logotyp Handelsbanken SMALL blå

Plats: Brescou  Antal platser: 250  Antal anmälda: 215   Kategori: Samvaro & Mingel