Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

Konstträff på Windsor Hotel i Nice
Fredag 29 November 2019  17:00 - 19:00
Antal anmälningar: 0
Kapacitet: 20


OVNI.png

Passa på att besöka ett kulthotell i Nice där rummen är dekorerade av olika konstnärer. Ikväll är det vernissage med Fabiana Cruz & Liselott Johnsson i François Morellets rum. En abstrakt utställning med visuell musik komponerad av Fabiana Cruz-Diez och kodade geometriska tavlor målade av Liselott Johnsson.

Beskrivning

Projektet är resultatet av en dialog mellan dessa två artister som tillsammans skapat, kodat och lekt med ord och musik. Detta arbete, gjort av Fabiana och Liselott tillsammans, inbjuder er att delta i lösningen av ett gigantiskt och interaktivt korsord. Fabiana Cruz, vars videor kombinerar former, färger, diagram och ljud, översätter målning till musik genom fenomenet synestesi.
Här skapade hon ett alfabet av ljud för varje bokstav i Liselott Johnssons högmodernistiska färgstreckkod, med fokus på formen och färgen på varje symbol, och visuellt transformerade dem för att betona meddelandet. Genom en interaktiv applikation inbjuder deras verk besökaren att vara en deltagare i denna utställning, att dechiffrera dessa verk i video och musik.

I denna översättningsprocess utvidgar Fabiana och Liselott gränsen för upplevelsen av geometrisk abstraktion. Deras eko i ljud och bild är på perfekt plats i François Morellets rum, en idealisk miljö för temat. Såsom François Morellet, utför Liselott och Fabiana sina verk enligt ett system: varje val definieras av en i förväg fastställd princip och från enkla former, i ett begränsat antal färger och elementära kompositioner. Flera aspekter av François Morellet verk liknar deras. Han ifrågasätter måleriets tillstånd, hans arbete är systematiskt och strukturerat, både allvarligt och humoristiskt och framträder i olika former: målningar, skulpturer, installationer och rörliga bilder. Liksom honom reflekterar Liselott mycket på sina titlar, till i en sådan utsträckning att hon här har låtit titlarna bestämma arbetet. Morellet’s installation i rummet, där hans penselvida solstråle studsar mellan golv, väggar och tak för att hamna i badkaret, är också en metafor för målning.
Med utställningen "IN THE SEA OF WORDS & MUSIC: HIGH MODERNIST MALING SPEAKS OUT!" Fabiana och Liselott inbjuder er att följa solstrålen för att uppleva ett nytt, annorlunda och unikt rum i abstrakt målning.

Hotel Windsor: 11 Rue Dalpozzo, 06000 Nice

Plats

 
Hotel Windsor
11 Rue Dalpozzo,  
Nice, 06000
France.

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan är nu stängd

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.