Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

Daglig vy

Tisdag, 28 April 2020
18:00 

Webbprovning med Lars Torstenson
Tisdag 28 April 2020  18:00 - 19:00

Lars Torstenson.jpg

Vi mailar inbjudan till alla på deltagarlistan, med inloggning och lösenord, kl. 14.00 tisdag 28 april och öppnar inloggningen kl. 17.30

Vinprovningens ABC
En vinprovning för dig som anser att du inte kan prova vin, för dig som vill lära grunderna för vinprovning eller för dig som kan en hel del men ändå tycker det är kul att vara med och lyssna på vår handledare Lars Torstenson. Utöver att vara vinmakare har Lars bland annat skrivit böckerna Vinprovningens ABC (Vinsmagningens ABC i Danmark) och Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter (utsedd till ”Årets dryckesbok” i Sverige 2011).

Det här behöver du:
Fyra vinglas
Fyra viner (se nedan)
Ett vitt underlag (kan vara ett pappersark)
Vattenglas
Spottkopp
Den som vill dukar även fram lite bröd och ost och kanske något annat smått och gott, men smakar inte på det förrän handledaren ger klartecken.

Vinerna:
Det är tyvärr ogenomförbart att vi alla sitter med samma vin. Men vi kan försöka ha likartade viner och Lars rekommenderar att vi lägger oss i prisklassen 8-10€. Om ni har vin från den svenskägda vingården Brescou till hands går det utmärkt att använda. Det är viktigt att vinerna serveras i nedanstående ordning och att vinet i fråga är i den stil som här anges. OBS! Fyll glaset högst till en tredjedel.

A. Vitt vin utan ek eller sötma, till exempel från vingården Brescou
B. Rosé utan ek eller sötma, till exempel Côte de Provence
C. Lätt och ungt rödvin, gärna lite ljust i färgen, till exempel enkel Beaujolais eller pinot noir från Alsace.
D. Kraftigare rödvin med mer färg och smak, till exempel Madiran, Bordeaux eller Cahors.

Det går naturligtvis lika bra, och är kanske att rekommendera, med småflaskor. Lars kommer att tala om hur man bäst sparar en öppnad flaska. När det gäller temperatur så provar proffsen rumstemperade viner men föredrar man att smaka vitt och rosé något kallare, är det ok (och godare). Vinerna bör vara ganska ny-upphällda när vi kör igång 18.00 så bra om det är görs cirka kl. 17.45. 

Vinprovningen hålls på webben genom verktyget som heter Zoom.com. Du kan ladda ner Zoom-appen i förväg och skapa ett gratiskonto för att testa din ljudinställning genom att klicka på kugghjulet uppe till höger och sen Audio.

Föredraget börjar kl. 18.00 och inloggningen öppnar kl. 17.30.

Plats:   Antal platser: 200  Antal anmälda: 76   Kategori: Föredrag