Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

Veckovy

27 April 2020 - 03 Maj 2020
27 April 2020 - 03 Maj 2020

Webbprovning med Lars Torstenson
Tisdag 28 April 2020  18:00 - 19:00

Lars Torstenson.jpg

Vi mailar inbjudan till alla på deltagarlistan, med inloggning och lösenord, kl. 14.00 tisdag 28 april och öppnar inloggningen kl. 17.30

Vinprovningens ABC
En vinprovning för dig som anser att du inte kan prova vin, för dig som vill lära grunderna för vinprovning eller för dig som kan en hel del men ändå tycker det är kul att vara med och lyssna på vår handledare Lars Torstenson. Utöver att vara vinmakare har Lars bland annat skrivit böckerna Vinprovningens ABC (Vinsmagningens ABC i Danmark) och Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter (utsedd till ”Årets dryckesbok” i Sverige 2011).

Det här behöver du:
Fyra vinglas
Fyra viner (se nedan)
Ett vitt underlag (kan vara ett pappersark)
Vattenglas
Spottkopp
Den som vill dukar även fram lite bröd och ost och kanske något annat smått och gott, men smakar inte på det förrän handledaren ger klartecken.

Vinerna:
Det är tyvärr ogenomförbart att vi alla sitter med samma vin. Men vi kan försöka ha likartade viner och Lars rekommenderar att vi lägger oss i prisklassen 8-10€. Om ni har vin från den svenskägda vingården Brescou till hands går det utmärkt att använda. Det är viktigt att vinerna serveras i nedanstående ordning och att vinet i fråga är i den stil som här anges. OBS! Fyll glaset högst till en tredjedel.

A. Vitt vin utan ek eller sötma, till exempel från vingården Brescou
B. Rosé utan ek eller sötma, till exempel Côte de Provence
C. Lätt och ungt rödvin, gärna lite ljust i färgen, till exempel enkel Beaujolais eller pinot noir från Alsace.
D. Kraftigare rödvin med mer färg och smak, till exempel Madiran, Bordeaux eller Cahors.

Det går naturligtvis lika bra, och är kanske att rekommendera, med småflaskor. Lars kommer att tala om hur man bäst sparar en öppnad flaska. När det gäller temperatur så provar proffsen rumstemperade viner men föredrar man att smaka vitt och rosé något kallare, är det ok (och godare). Vinerna bör vara ganska ny-upphällda när vi kör igång 18.00 så bra om det är görs cirka kl. 17.45. 

Vinprovningen hålls på webben genom verktyget som heter Zoom.com. Du kan ladda ner Zoom-appen i förväg och skapa ett gratiskonto för att testa din ljudinställning genom att klicka på kugghjulet uppe till höger och sen Audio.

Föredraget börjar kl. 18.00 och inloggningen öppnar kl. 17.30.

Plats:   Antal platser: 200  Antal anmälda: 76   Kategori: Föredrag

Valborg på Webben
Torsdag 30 April 2020  17:00 - 18:00

Veronika Wand D.png

Vi har sänt ut inloggningsuppgifter ut till alla som anmälde sig före kl.13.00. För sen anmälan kontakta info@rivieraklubben.com

Vi startar kl. 17.00 och inloggning är möjlig från kl. 16.30. 

Mycket välkommen till ett annorlunda Valborgsmässofirande

Det är en lika gammal som härlig tradition vi svenskar har när vi firar Valborgsmässoafton. Också här i Sydfrankrike har vi firat denna magiska afton i nästan 30 år, först på Stillegården och sedan på Villa Ingeborg. Körsång, vårtal, mycket folk, mat och vin – riktigt festligt!

I år är det mesta annorlunda, men att fira vårens ankomst på Valborgsmäss måste vi ändå kunna göra – och tillsammans! Vi är mycket glada över att Sveriges Paris-ambassadör Veronika Wand-Danielsson håller ”Talet till Våren”. S:ta Birgittakören kan förstås inte samlas men kantor Marie Dimpker kommer leda oss alla i några klassiska vårsånger, som hör Valborgsmässoafton till.

Via internet och alla de möjligheter till kontakt som ”nätet” ger har vi chans till en gemensam upplevelse. All instruktion kring teknik och uppkoppling finns under ”Beskrivning” längre ned på sidan. Det är inte särskilt komplicerat, bara att följa instruktionen. Obs, eventuella frågor till ambassadören sänds i förväg till info@rivieraklubben.com. 

PROGRAM

Välkomsthälsning

Vårsång

Vårtal av ambassadör Veronika Wand-Danielsson

Vårsång

Kyrkoherden avslutar 

Vi höjer våra glas för våren

Plats:   Antal platser: 250  Antal anmälda: 164   Kategori: Föredrag