Copyright 2018 - SVENSKA RIVIERAKLUBBEN - Villa Ingeborg - 40 av. de Verdun - 06800 Cagnes-sur-Mer - France - +33 4 92 13 15 34 - info@rivieraklubben.com

Aktiviteter för alla

Franskundervisning, föredrag, konserter, vandringar, after-work, filmvisningar, boule, bridge, tennis, golf, konstutställningar, kulturevenemang och mycket annat

Störst i Frankrike

rn 125px

Nyss fyllda 40 år med över 3 000 medlemmar. Ett unikt socialt nätverk, brett utbud av aktiviteter, förmånliga försäkringar och den enda svenska tidningen i Frankrike, Rivieranytt.

Hjälp med det praktiska

Kansli med flerspråkig personal. Råd och vägledning om in- och utflyttning, pass, bilregistrering, nytt körkort, blanketter och andra klurigheter i svenskfransk administration.

(Uppdaterad januari 2018)

 

Rivieraklubbens sjukförsäkring är till för medlemmar som är bosatta i Frankrike och Monaco och som inte är med i det franska sjukvårdssystemet SECU/Assurance Maladie. Försäkringen omfattar vård i bosättningslandet Frankrike/Monaco. Från och med 2018 kan man även få ersättning för vård i andra länder inom EU/EES baserat på de franska ersättningsreglerna. I övriga länder täcker försäkringen endast akutvård. Om du kan ansluta dig till SECU är Tilläggsförsäkringen en billigare lösning för vård i Frankrike/Monaco. Anslutning till Sjukförsäkringen kräver godkännande efter en hälsodeklaration och hälsoundersökning, se under länken Anslutning/uppsägning. Notera även att din medlemsavgift i Rivieraklubben måste vara betald för att försäkringen ska gälla.

Sjukförsäkringen är tecknad hos försäkringsbolaget Allianz. Groupe Henner är administrerande mäklare för Sjukförsäkringen, vilket innebär bl.a. att de har hand om uppbörden av premier och administrationsavgiften till Rivieraklubben samt utbetalning av ersättningar. Försäkringsbolaget ska alltid kontaktas för förhandsbesked innan sjukhusvistelse, större tandvårdsingrepp och proteser, se vidare under fliken Att iaktta vid vård. Du kan även kontakta försäkringsbolaget direkt om du har frågor om ersättningar, betalning av premier eller om du behöver en Prise-en-Charge vid inläggning på sjukhus.

OBS! Du är själv ansvarig att uppdatera ev. adressändring till försäkringsbolaget!

Groupe HENNER
UG14
14 boulevard du Général Leclerc
CS 20058 92527 Neuilly-sur-Seine CEDEX
Telefon: +33 (0)1 55 62 52 14
E-post : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klicka här för att komma direkt till Henners hemsida.

 

Information om Sjukförsäkringen: