Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

 

Håll dig informerad om hälsoläget i Frankrike

 1. Hälsorestriktioner
 2. Appen TousAntiCovid
 3. Covidtest
 4. Vaccination
 5. Urval av informationskanaler
 6. Resor och resesjukförsäkring 
 7. Monaco
 8. Italien 
 9. EU:s digitala covidbevis

 

1. Hälsorestriktioner

(Uppdaterat 1 augusti 2022)

Coronarestriktioner slopade i Frankrike från och med 1 augusti

Från och med 1 augusti avslutar Frankrike den sanitära nödsituation (l'état d'urgence sanitaire) som varit gällande de senaste två åren. Det innebär att man har slopat merparten av coronarestriktionerna inklusive hälsopasset (pass sanitaire), krav på vaccinationsbevis eller negativt Covidtest vid inresa till Frankrike och franska utomeuropeiska territorier.
Man behåller uppföljningen av antal smittade och sjukhusbelastning samt möjligheten att kunna kräva ett negativt test vid resor till och från landet och dess utomeuropeiska områden om situationen förvärras.

Munskydd kan fortfarande krävas, för alla över 6 år, vid läkarbesök, på sjukhus, labb, apotek och ålderdomshem. Det rekommenderas att bära munskydd i kollektivtrafiken. Personer med nedsatt immunförsvar, eller kroniskt sjuka, rekommenderas att fortsätta bära munskydd på alla offentliga platser. Munskydd rekommenderas fortfarande i stängda miljöer, folksamlingar och vid trängsel. 

Läs mer på franska regeringens hemsida (obs, den engelska versionen uppdateras inte lika ofta) och hemsidan för Sveriges Ambassad i Paris.
 

 

Viktigt att tänka på

Fortsätt att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna ofta, vädra inomhus, undvik att ta i hand eller hälsa genom att kindpussas, hosta i armvecket och respektera minst en meters avstånd.  

Vid smitta gäller fortfarande självisolering

 • För den som är fullvaccinerad: 7 dagar. Nytt test kan tas dag 5 om man inte har några symptom sedan 48 timmar, och är testet då negativt kan man bryta isoleringen.
 • För den som inte är fullvaccinerad: 10 dagar. Nytt test kan tas dag 7 om man inte har några symptom sedan 48 timmar, och är testet då negativt kan man bryta isoleringen.
  Läs mer här.

Är man kontaktperson till någon smittad ska man göra ett test två dagar efter att ha förklarats kontaktperson. Det är inget krav på att isolera sig men man ska begränsa kontakt med andra, samt respektera avståndsregler och bära mask om man delar hushåll med den smittade. Läs mer här.

 

För uppdateringar om covidläget se information från: