Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

 

Håll dig informerad om hälsoläget i Frankrike

 1. Hälsorestriktioner, Pass vaccinal & Pass sanitaire
 2. Appen TousAntiCovid
 3. Covidtest
 4. Vaccination
 5. Urval av informationskanaler
 6. Resor och resesjukförsäkring 
 7. Monaco
 8. Italien 
 9. EU:s digitala covidbevis

 

1. Hälsorestriktioner, Pass vaccinal & Pass sanitaire

(Uppdaterat 1 juli 2022)

Coronarestriktioner i Frankrike

Frankrike har slopat merparten av sina coronarestriktioner inklusive uppvisande av pass vaccinal och pass sanitaire.

På hälsoinrättningar är regeln fortfarande att man ska kunna visa upp pass sanitaire (dvs antingen fullvaccinering eller negativt covidtest).

Munskydd är fortfarande obligatoriskt vid besök hos läkare, på sjukhus och ålderdomshem. Från och med måndag, 16 maj, är det inte längre krav att bära munskydd på flygningar inom Europa. Samtidigt slopar Frankrike kravet att bära munskydd i kollektivtrafiken och vid taxifärder. Personer med nedsatt immunförsvar, eller kroniskt sjuka, rekommenderas att fortsätta bära munskydd på alla offentliga platser. Munskydd rekommenderas fortfarande i stängda miljöer, i folksamlingar och vid trängsel. 

Läs mer på franska regeringens hemsida och hemsidan för Sveriges Ambassad i Paris.

 

Viktigt att tänka på

Fortsätt att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna ofta, vädra inomhus, undvik att ta i hand eller hälsa genom att kindpussas, hosta i armvecket och respektera minst en meters avstånd.  

Vid smitta gäller självisolering

 • För den som är fullvaccinerad: 7 dagar. Nytt test kan tas dag 5 om man inte har några symptom sedan 48 timmar, och är testet då negativt kan man bryta isoleringen.
 • För den som inte är fullvaccinerad: 10 dagar. Nytt test kan tas dag 7 om man inte har några symptom sedan 48 timmar, och är testet då negativt kan man bryta isoleringen.
  Läs mer här.

Är man kontaktperson till någon smittad ska man göra ett test två dagar efter att ha förklarats kontaktperson. Det är inget krav på att isolera sig men man ska begränsa kontakt med andra, samt respektera avståndsregler och bära mask om man delar hushåll med den smittade. Läs mer här.

 

För uppdateringar om covidläget se information från: